Betekenisvol leren

Het kunnen kiezen, de spannende uitdaging van een wedstrijdelement, met eigen ogen een ander land zien tijdens een excursie, de diepte in duiken tijdens de les en je eigen tempo volgen: dit zijn allemaal aspecten van wat wij ‘betekenisvol leren’ noemen.
 

Wil je sneller vooruit?

Leerlingen die veel kunnen en die graag een tandje bij zetten, kunnen bij ons ‘versnellen’. Stel dat je tienen haalt voor wiskunde in de tweede klas, dan kun je dit vak in de derde klas overslaan en volgen in het vierde leerjaar. Uiteindelijk doe je dan al in de vijfde klas het examen wiskunde. En vind je als ambitieuze onderbouwleerling filosofie boeiend? Dan doe je gewoon alvast mee aan de lessen filosofie in de bovenbouw. Er is heel veel mogelijk. 

 

MÉÉR KAN OOK

Wil je meer leren door meer vakken te volgen of door verder te kijken dan de schoolvakken, dan kan dat op het Ignatius.

In de onderbouw kun je bijvoorbeeld Chinees volgen en in klas vier en vijf kun je naast extra schoolvakken ook kiezen voor extra keuzeonderdelen (Capita Selecta).

Heb je zin in nog meer uitdaging? Dan zijn de Masterclasses van de universiteiten voor jou geschikt of je in A programma’s van de universiteiten zijn geschikt als je heel hoge cijfers haalt (pre-university Leiden) of als je alvast een studie wilt uitproberen (Masterclasses van bijvoorbeeld). Extra vakken volgen kan natuurlijk altijd. In de onderbouw is dat Chinees, en in de bovenbouw heb je naast extra vakken ook veel keuzeonderwerpen (Capita Selecta).

 

ACTIVITEITEN

In elk schooljaar ga je ook buiten de school een dag op excursie, in Amsterdam of daarbuiten. Bijna elk jaar ga je zelfs op reis: een week naar Schiermonnikoog, drie dagen survivallen in de Ardennen, zeilen in Friesland of op reis naar het oude Rome of Griekenland. En verder zijn er nog veel andere activiteiten op school. We hebben we een eigen koor, orkest en toneelgroepen, een debatclub en we doen mee aan sporttoernooien. Eens per jaar vindt de Schoolstrijd plaats, waarin klassen zich met elkaar meten op het gebied van muziek, dans, sport, koken en nog veel meer. Je maakt daar niet alleen plezier, maar je leert ook samenwerken en organiseren. 

 

Wist je dat we ook een Gender and Sexuality Association (GSA) hebben?

Laatste nieuwsEindexamenwerk tekenen

Lees meer

Volg het Ignatius op Instagram!

OnzeAmbitie

Werken aan ontwikkeling vanuit waarderend perspectief. Ruimte bieden aan talent en creativiteit. Samen onderzoekend aan de slag met een open houding en oog voor elkaar en de wereld.
Bekijk onze missie & visie
Nieuwsgierig, zelfstandig, verantwoordelijk
Je leert bij ons hoe je moet leren
De klassieke vorming is ons uitgangspunt
Onze leerlingen en docenten zijn actief én leergierig
We geven je de kans om uit te blinken
Je krijgt onderwijs op hoog niveau
We betrekken leerlingen & ouders via klankbordgesprekken
Je krijgt veel persoonlijke aandacht
We geloven in samenwerken
We maken ruimte voor studiereizen en buitenlesactiviteiten
We bereiden je voor op de maatschappij
Er is ruimte voor individuele groei