Betekenisvol leren

Het kunnen kiezen, de spannende uitdaging van een wedstrijdelement, met eigen ogen een ander land zien tijdens een excursie, de diepte in duiken tijdens de les en je eigen tempo volgen: dit zijn allemaal aspecten van wat wij ‘betekenisvol leren’ noemen.

Wil je sneller vooruit?

Leerlingen die veel kunnen en die graag een tandje bij zetten, kunnen bij ons ‘versnellen’. Stel dat je tienen haalt voor wiskunde in de tweede klas, dan kun je dit vak in de derde klas overslaan en volgen in het vierde leerjaar. Uiteindelijk doe je dan al in de vijfde klas het examen wiskunde. En vind je als ambitieuze onderbouwleerling filosofie boeiend? Dan doe je gewoon alvast mee aan de lessen filosofie in de bovenbouw. Er is heel veel mogelijk. 

Méér kan ook

Voor wie in de vierde klas meer keuze wil, hebben we het Honours-programma. Daarin werk je onder begeleiding voor langere tijd aan een eigen droom of ambitie. Het doel is dat je uitblinkt, dat je jezelf op allerlei manieren ontplooit en dat je plezier houdt in het leren. De programma’s van de universiteiten zijn geschikt als je heel hoge cijfers haalt (pre-university Leiden) of als je alvast een studie wilt uitproberen (Masterclasses van bijvoorbeeld de VU, AUC en UvA). Extra vakken volgen kan natuurlijk altijd. In de onderbouw is dat Chinees, en in de bovenbouw heb je naast extra vakken ook veel keuzeonderwerpen (Capita Selecta).

Activiteiten

In elk jaar ga je wel een keer op reis: een week naar Schiermonnikoog, drie dagen survivallen in de Ardennen, een kennismakingsweek in Bergen of op reis naar het oude Griekenland. En verder zijn er nog ontzettend veel andere activiteiten. Zo doen we veel aan wedstrijden op hoog niveau en hebben we een eigen koor, orkest en toneelgroep. Eens per jaar vindt de Schoolstrijd plaats, waarin klassen zich met elkaar meten op het gebied van muziek, dans, sport, koken en nog veel meer. Je maakt niet alleen plezier, maar leert ook samenwerken en organiseren. 

Wist je dat we ook een Gender and Sexuality Association (GSA) hebben?

Laatste nieuwsIgnatius schaakkampioenen

Lees meer

Volg het Ignatius op Instagram!

OnzeAmbitie

Werken aan ontwikkeling vanuit waarderend perspectief. Ruimte bieden aan talent en creativiteit. Samen onderzoekend aan de slag met een open houding en oog voor elkaar en de wereld.
Bekijk onze missie & visie
Nieuwsgierig, zelfstandig, verantwoordelijk
Je leert bij ons hoe je moet leren
De klassieke vorming is ons uitgangspunt
Onze leerlingen en docenten zijn actief én leergierig
We geven je de kans om uit te blinken
Je krijgt onderwijs op hoog niveau
We betrekken leerlingen & ouders via klankbordgesprekken
Je krijgt veel persoonlijke aandacht
We geloven in samenwerken
We maken ruimte voor studiereizen en buitenlesactiviteiten
We bereiden je voor op de maatschappij
Er is ruimte voor individuele groei